Naminės kesadilijos su avokadu - receptas

2020 m. balandžio 12 d., sekmadienis


Panos, aš tikrai nesu tas žmogus, kuris daro šedevrus virtuvėje tokius, kad galima nusikąst liežuvį. Aplamai jei kas leistų pasirinkti, kad man niekada daugiau nereiktų gaminti - tai ir pasirinkčiau. Tačiau tokios opcijos gyvenime kol kas neturiu, valgyt reikia, todėl reikia suktis kaip išmanau. Šiandien noriu pasidalinti su jumis labai lengvu, paprastu, greitu ir skaniu receptu, kuriam nereikia daug ingredientų ar turėt super gaminimo įgūdžių. Receptą parodė mano vaikinas, išmokė mane, tai aš išmokysiu jus.

INGREDIENTAI: 
  • Tortilijos lakštų (realiai tinka bet kokie, bet kokio dydžio, pagal asmeninį poreikį)
  • Vištienos krūtinėlės
  • Avokado 
  • Svogūno, česnako
  • Druskos, pipirų (vištienai kepant paskaninti)
  • Kečupo (tinka bet koks, mano mėgstamiausias barbekiu kečupas, love it)
  • Sūrio (imu visad tarkuotą, kad nereiktų tarkuotis pačiai, bet tinka bet koks jūsų mėgstamas sūris)

Realiai visi šie ingredientai eina į tortilijos lakštų vidų, tad manau, kad produktai gali būti labai įvairūs. Tai, ką mėgstate. Jei nevalgote mėsos, ją pakeiskite pupelėmis, avinžirniais. Šį kartą gamindami įdėjome ir cukinijos, tai čia grynai nuo jūsų priklauso, pasidarykite kaip labiausiai mėgstate.

GAMINIMO EIGA: 
Viskas labai paprasta - pirmiausia viską nusiplauname. Tuomet išsikepame vištieną. Mažais gabaliukais, kad greičiau iškeptų ir būtų lengviau kitame žingsnyje. Kol vištiena kepa - susipjaustome daržoves - avokadą, cukiniją, svogūną, česnaką. Viską suberiame į vieną indą - čia bus mūsų daržovių įdaras. Tuomet, kai baigs kepti vištiena, sudėkite ją į lėkštę ir leiskite truputį atvėsti. Tuomet, pasiimkite šakutę ir suplėšykite vištieną. Mums reikia, kad kesadilijos įdaras būtų kuo smulkesnis, tada bus lengviau ir gaminti, ir skanauti. Vištieną susidėkite į įndą ir tuomet įdėkite kečupo. Suvilgykite plėšytą vištą kečupe. Jo nededam, tik kad nusidažytų vištiena raudonai. Padauginus padažo gausime drėgmės ir tortilijos lakštai plyš, bus sunku labai susidoroti su jomis. Kai apmaišysite vištieną su kečupu - būsime baigę darytis įdarus. Išsiplaukite keptuvę, kur kepėte vištą ir užkaiskite ant kiek didesnės nei maža liepsnos. Į keptuvę įpilkite šlakiuką aliejaus. Tieskite tortiliją į keptuvę ir ant viršaus įdėkite įdaro - vištienos ir daržovių. Viską pasistengiame paskirstyti kuo tolygiau ir nepadauginti - geriau pasidarykime dar vieną, nei vieną labai storą. Visgi gaminame ne burgerį, o kesadilijas. Nepamirškite pabarstyti sūrio. Tuomet ant viršaus tieskite dar vieną tortilijos lakštą, uždenkite keptuvės dangtį ir palikite 5 min. Po penkių min. kesadiliją reikia apversti. Sunkiausia dalis, kurios net pati nebandžiau, nes visada tai už mane padaro mano vaikinas. Įdeda lėkštę į keptuvę ir apvožia kesadiliją į ją. Tuomet iš lėkštės atsargiai vėl patalpina į keptuvę ir palieka apkepti dar 5 min. Viskas, kesadilija paruošta, belieka saugiai pasiimti ją iš keptuvės ir supjaustyti į 4 dalis.


Skanaus!

Paprastas, greitas receptas, tačiau jo sveikumą galite rinktis pačios, todėl labai gerai, kai patiekalas toks universalus.

Kitą kartą galvoju daryti kesadilijų įdarą kiek kitokį. Mąstau dėti pupeles, jelapenus, sūrį, vištieną ir cukiniją. Galima netgi pasidaryti saldžias kesadilijas, panaudojant uogienes, sirupus, grietinėlę, šokoladą ar dar kokį skanų reikalą. Laisvė pasirinkimui ir improvizacijoms! Kadangi dabar sėdim namuose, eksperimentai labai įdomūs ir pradžiuginantys, ir ypač tuomet, kai kažkas gaunasi. 😃

Jeigu turite klausimų, susijusių su receptu - klauskite, būtinai atsakysiu!


O aš klausimų jums kaip visuomet turiu. 
Koks buvo paskutinis dalykas, kurį valgei? 

8 komentarai

  1. aš milijoną metų noriu paragauti kesadilijų, buritų ir visų tokių gėrių. gal jau pats laikas? :D nes atrodo labai labai skaniai. Kaip tik vienas iš kito mėnesio tikslų yra išbandyti kažkokį naują receptą

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manau, jau pats laikas. 😁☝️✨🥙🥙🥙🥙

      Panaikinti
    2. Būtinai išbandysiu, kai nusipirksiu tortilijų 🤭😁

      Panaikinti
    3. Išbandžiau, tik įdarą improvizavau, nes bernužėlis avokado nenupirko :D vištiena, čili prieskoniai, sūris, raudonasis svogūnas, romaninė salota ir konc. kukurūzai - suuuper. Padažiukui kečupas+majonezas+čili 😁

      Panaikinti
    4. skamba tikrai skaniai 😁 aš kukurūzus irgi labai mėgstu. o salotos ir nepagalvojau panaudot, gi kaip skanuuu.
      ačiū, kad pasidalinai ❤️

      Panaikinti
  2. net seilė nutyso, būtinai reikės išbandyti šį receptą!!! Ypač kai mėgstu avokadus, o vištytę pakeisti ne mėsiniu produktu ir bus tobuli pietūs pagal mano poreikius ❤️

    AtsakytiPanaikinti

komentarai motyvuoja ir skatina Influx'o aktyvumą

sek mane instagrame:

© Influx. Design by FCD.