Ryžių makaronai su kepintu brokoliu - receptas

2020 m. balandžio 25 d., šeštadienis


Tęsiu savo greitų, lengvų ir skanių patiekalų receptų rubrikėlę savo bloge. Šį kartą siūlau pietums pasigaminti ryžių makaronų su brokoliu ir pupelėmis. Šitoks maistas - mano go to, labai mėgstu kepti brokolį ir prie jo pridėti kitų daržovių: pupeles, kukurūzus, avinžirnius, žirnelius žaliuosius, šparagines pupeles ir taip toliau. Na, o makaronų ar yra išvis kas nemėgsta? 😄

Ryžių makaronus su draugu pasirinkome atsitiktinai, tiesiog - norėjome paragauti kažką naujo. Šiuos makaronus rasite visose didžiuosiuose prekybos centruose prie kokio nors panašaus kaip "pasaulio skoniai" stendo, kur galima nusipirkti ir tortilijų, ir įvairių padažų ir dalykų, kurie reikalingi ruošti sušiams, taco ir pan. Tikriausiai suprantate apie kokias lentynas kalbu. Taigi ryžių makaronai super tuo, kad labai greit paruošiami. Makaronai ir šiaip juk neverda amžinybę, tačiau ryžių makarus užtenka užpilti verdančiu vandeniu ir po 10 minučių jau galima skanauti. Esame nusipirkę ir tokių, kuriuos skanauti galima jau po 3-5 minučių. O receptas, kurį neseniai valgiau yra toks:

Ingredientai:

Ryžių makaronai
Brokolis (sunaudojau pusę)
Garuose ruoštos sviestinės pupelės 
Prieskoniai pagal skonį (aš visada dedu druskos, juodųjų maltų pipirų ir kario)
Kokosų aliejaus
Svogūnas, česnakas (jei mėgstate)

Gaminimo eiga:
Visą geriausią skonį duoda kokosų aliejus, todėl patariu kepti daržoves jame. Jo daug nereikia, palieka labai skanų poskonį. Taigi patiekalą pradedu ruošti nuplaudama brokolį, pasiimdama pusę jo ir supjaustydama gabaliukais, kokių norisi. Dažniausiai labai nesmulkinu, nes dar kai sukepa susitraukia. Įkaitinu keptuvę su kokosų aliejumi ir sudedu brokolį. Jį kepinu ant vidutinės ugnies kokias 5 minutes. Tada įdedu sviestines pupeles. Jas prieš tai nuplaunu, nes asmeniškai nepatinka skystis, kuriame jos būna konservų dėžutėje. Bet jeigu jums netrukdo, galima šį žingsnį ir praleisti. Tada, kol kepinasi pupelės su brokoliu, nusilupu ir susipjaustau mažą svoguniuką ir tris skilteles česnako. Juos susipjaustau ir sudedu prie daržovių. Tada pabarstau prieskoniais ir kepu dar kokias 3 minutes. Po to - keptuvę uždengiu dangčiu ir leidžiu pabūti, kol pasiruošiu makaronus. Paprastai vandenį užverdu jau įpusėjus kepti daržovėms ir įmetu norimą kiekį makaronų. Jie sotūs, tai nepadauginkite. Įmetu juos į verdantį vandenį, išjungiu kaitlentę ir palieku 10 min. Tada serviruoju! Pirma prisidedu daržovių ir ant viršaus makaroniukų. Paprastai pagardinu savo mėgstamiausiu barbeque kečupu ir įsimetu kelis slyvinius pomidoriukus - labai tinka! Jeigu viską darau vienu metu, patiekalas paruošiamas per 10-15 minučių, tad gerai įgudus čia vieni juokai.


Apie ryžių makarus: nepasakyčiau, kad jie ryžių skonio. Aišku, skonis atrodo kitoks nei įprastų kvietinių, tačiau nėra kažkoks intensyvus ir neatrodo, kad valgytum ryžius. Tiesa, kuo ilgiau laikysite juos vandeny, tuo labiau ištižę jie bus. Tai nerekomenduoju nesunaudojus visų ryžių palikti juos puode. Paprastai susidedu į keptuvę arba kur nors sausai, jei palieku kitam kartui. Tai jeigu norite dėti juos į sirubą, dėkite pačius paskutinius, kai kitiems sriubos ingredientams liks tik kelios minutės iki išvirimo. Be to, šie makaronai gaminami be glitimo.

Taigi, skanaus, kas bandysite!
Taip pat, jei dar neskaitėte, naminių kesadilijų receptas, kuris irgi greit paruošiamas ir labai skanus!


Pastebėjau, kad daug kas nekenčia brokolio.
Ar tu nekenti brokolio? 😄

6 komentarai

  1. Aš belekokia makaronų maniakė,bet tas jausmas kai pamatai receptą,pagalvoji,kad reiktų pabandyt pasigamint ,bet taip ir nepasigamini��

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nu reiktų jau pagaliau sukaupt jėgas - vieną kartą pabandai ir jei patinka, tai prilimpa ilgam ir turi daugiau iš ko rinktis, kai ateina reikalas gamintis :D

      Panaikinti
  2. Apie ryžių makaronus girdėjau daug įdomių atsiliepimų :D ant rankų pirštų suskaičiuočiau žmones, kuriems jie patinka 🤭 ar bandei su paprastais, kvietiniais gaminti?

    Dievinu brokolį! :D ypač trintą brokolių sriubą. Mm... 😁

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, bandziau ir dariau visada pries paragaujant ryziu makaru tad drasiai galima su megstamais daryt 😁☝️

      yeeees trinta brokoliu sriuba mmm 🥦🥦🥦❤️😁😁

      Panaikinti
    2. Ačiū! Kesadilijos buvo super, bandysiu ir šitą recepčiuką, kai turėsiu produktų 😎

      Panaikinti

komentarai motyvuoja ir skatina Influx'o aktyvumą

sek mane instagrame:

© Influx. Design by FCD.