Influx - lietuviškas tinklaraštis

lietuviškas tinklaraštis

Receptas: mano mėgstamiausios salotos su rūkyta vištiena



Kai turiu noro, paeksperimentuoju virtuvėje. Tiesa, patiekalai paprastai būna paprasti ir greit pagaminami. Lengvi patiekalai yra mano dalykas. Nenoriu daug laiko skirti gaminimui, o dar viena papildoma sąlyga - kad patiekalas būtų ne per daug kaloringas. Todėl dažniausiai gaminu tokius patiekalus, kurių net nereikia kepti: salotos, sumuštiniai, suktinukai ir kitokie dalykai. Šį kartą man pavyko su salotų eksperimentu ir, sudėjus tai, ką radau savo šaldytuve - gavau tikrai skanų rezultatą. 



Skubu dalintis receptu! Salotoms paruošti reikės vos kelių ingredientų:


  • Iceberg salotų lapų (ši salotų rūšis man yra pati skaniausia - traškios, sultingos, neturi kartumo ir nėra saldžios);
  • Rukolos (arba lietuviškai gražgarsčių);
  • Agurko;
  • Ridikėlių;
  • Rūkytos vištienos (aš perku rūkytą vištienos krūtinėlę iš Lidl);
  • Česnakinio majonezinio padažo (tinka bet koks, bet man skaniausias iš Heinz);
  • Žiupsnelio druskos.



Gaminimas: kaip ir minėjau, labai paprastas. Pirmiausia, žinoma, nuplauname daržoves ir salotas. Aš tirštai dedu salotų lapų, nes jos man - skaniausia šių salotų dalis. Tada įdedu saują nuplautų rukolos žolių, supjaustau kelis ridikėlius ir agurką mažais gabalėliais. Kadangi rūkyta višta lengvai plyšta, į salotas šiek tiek priplėšau vištienos. Tada pagardinu mažyčiu kiekiu majonezinio padažo - gal nededu net šaukšto - tik tam, kad visa masę pasidarytu vientisesnė. Druskinu tik tuomet, jei valgysiu iš karto. Kuomet salotas ruošiu įsidėti į darbą pietums, druskinu tik prieš pat valgant. Mat padruskinus salotas, pastovėję jos išskiria vandenį - viskas plaukia sūriose daržovių sultyse, o pačios daržovės sudžiūsta. Toks rezultatas tikrai nėra nei patraukliai atrodantis, nei gardus, todėl, jei salotas žadi valgyti vėliau - raginu nedruskinti iš karto. Norint sotesnio salotų varianto, kartu galima valgyti pvz. skrudintos baltos duonos - man asmeniškai tai yra skaniausia nuodėmė, kurią galima sau leisti, skanaujant tokias „liesas“ salotas.  Ateity žadu vištieną pakeisti rūkyta lašiša - manau, kad bus taip pat gardu, bet dar bijau pranašauti - ne visada eksperimentai pasiteisina. 😁





Salotos gaunasi tikrai labai skanios, lengvos ir neapsunkinančios. Manau, kad tinka tiek pietums, tiek vakarienei. O nekaloringos salotos (žinoma, jei nepadauginsime majonezo) neapsunkina visomis prasmėmis - galima drąsiai valgyti ir mėgautis. 🌿


Komentarai

Form for Contact Page